Restaurant Bij Ons

Openingstijden: Dinsdag - Zondag
Keuken geopend: 17.00 - 22.00 uur

Koster Gijzensteeg 5
2801 JV Gouda

T: 0182-528007
E: info@restaurantbijons.nl


Zie hieronder ons à la carte menu.
‘Bij Ons’ in het restaurant zijn de menukaarten voorzien van uitgebreide allergeneninformatie.
Kom gezellig ‘Bij Ons’ eten, we houden rekening met alle dieetwensen- en restricties.
We zijn op maandag gesloten.

Voorgerechten

Brood

Biologisch brood met roomboter en tapenade

€ 6,95

Geitenkaas

Trio van geitenkaas; cheesecake met een bodem van roggebrood en gelei van rode port, macarons van geitenkaasmousse en croque-monsieur van geitenkaas

€ 9,75

Zalm

Huisgerookte Noorse zalm met gemarineerde rode kool, gefrituurde kappertjes en hollandaise-schuim

€ 10,25

Tonijn

Sashimi van tonijn met zoetzuur van komkommer, sesamtuiles en wasabi-mayonaise

€ 13,50

Eend

Dungesneden gerookte eendenborst met chips van schorseneren, gekonfijte kumquats en vanille-sinaasappelmayonaise

€ 9,95

Mattonella

Mattonella met gemarineerde beukenzwam, Blue de Wolvega en truffelaardappelchips

€ 9,95

Zwijn

Duo van wildzwijn; dungesneden coppa mezza en bitterballen van wildzwijn met perenchutney en mosterddressing

€ 9,95

Hert

Marbré van gerookte hertenham en rillette van hert met pastinaakcrème, aceto-uitjes en truffelmayonaise

€ 9,95

Soep

Schuimige pompoensoep met soldaatje van brie en roze peper

€ 7,50

Voorgerecht 'Bij Ons'

Proeverij van alle voorgerechten op één bord geserveerd

€ 19,95

Hoofdgerechten

Vegetarische proeverij

Taartje van shiitake en gruyère, pompoencake, ravioli met knolselderij en truffel en paddenstoelenbitterbal met sambalmayonaise

€ 19,50

Catch of the Day

Dagelijks wisselende seizoensvis

Dagprijs

Kabeljauw

Op de huid gebakken kabeljauwfilet met saus van zwarte knoflook

€ 19,95

Kip

Beter Leven maïshoenfilet met een tomaten-olijvensaus

€ 19,75

Eend

Hollandse eendenborst van de boerderij met een saus van Licor 43

€ 19,95

Zwijnshaas

In spek gewikkelde zwijnshaas met shiitake-saus

€ 19,95

Rund

Ierse diamanthaas met een rode wijn-mierikswortelsaus

€ 19,95

Hert

Hertenbiefstuk en hertensukade met truffelsaus

€ 23,50

Surf 'n' turf

Combinatie van krokant gebakken buikspek en grote garnalen met een Japanse sesamsaus

€ 21,95

Nagerechten

Kaas

Internationale kazen met een huisgemaakte chutney en gekarameliseerd notenbrood

€ 12,50

Chocolade

‘Death by chocolate’; marquise au chocolat, witte chocolade-Baileysmousse, chocolademacaron en chocolade-sinaasappel-sorbetijs

€ 8,50

Appel

Trio van appel; gekarameliseerde appeltaart, appel-rozijnloempia en appel-calvados-ijs

€ 7,95

Crème Brûlée

Crème brûlée van citroentijm met lemoncurd-ijs

€ 7,95

Stoofpeer

Sticky toffe taart van stoofpeer en speculaas met pecan-karamelroomijs

€ 7,95

Dessert 'Bij Ons'

Proeverij van onze nagerechten

€ 9,95

Koffie compleet

Koffie met koekjes en bonbons

€ 6,95