Restaurant Bij Ons

Openingstijden: Dinsdag - Zondag
Keuken geopend: 17.00 - 22.00 uur

Koster Gijzensteeg 5
2801 JV Gouda

T: 0182-528007
E: info@restaurantbijons.nl


Zie hieronder ons à la carte menu.
‘Bij Ons’ in het restaurant zijn de menukaarten voorzien van uitgebreide allergeneninformatie. Om nu alvast een menukaart met allergeneninformatie in te kijken, klikt u hier.
Kom gezellig ‘Bij Ons’ eten, we houden rekening met alle dieetwensen- en restricties.
We zijn op maandag gesloten.

Voorgerechten

Brood

Biologisch brood met roomboter en tapenade

€ 6,95

Geitenkaas

Trio van geitenkaas: salade van Sikkepit en walnoot, 
baklava van geitenkaas en macarons van geitenkaas

€ 9,50

Zalm

Huisgerookte Noorse zalm, gefrituurde kappertjes, 
gekonfijte rode ui en dillecrème fraîche

€ 9,75

Tonijn

Sashimi van tonijn met zoetzuur van komkommer, 
sesamtuiles en wasabi-mayonaise

€ 12,50

Mattonella

Mattonella met torpedogarnalen, gekonfijte tomaat 
en kruidencrème

€ 9,50

Eend

In gerookte paprika gerookte eendenborst met hummus, 
croutons en een piperadedressing

€ 9,50

Lam

Marbré van lam: gekonfijte lamsbout en gerookte lamsham 
met Tandoori-mayonaise en muntyoghurt

€ 9,95

Kalf

Dungesneden, roségebraden kalfsmuis met pesto, radijs,
pijnboompitten en rucola

€ 9,50

Soep

Schuimige doperwtensoep met Thaise basilicumolie

€ 7,50

Voorgerecht 'Bij Ons'

Proeverij van alle voorgerechten op één bord geserveerd

€ 19,50

Hoofdgerechten

Vegetarische proeverij

Clafoutis van prei en doperwten, krokante polenta, 
ravioli met ricotta en spinazie en samosa met mangochutney

€ 19,50

Risotto

Risotto met peulvruchten, tomaten, champignons, 
muntpesto en pecorino

€ 18,50

Catch of the Day

Dagelijks wisselende seizoensvis

Dagprijs

Zeebrasem

Op de huid gebakken zeebrasemfilet met zeekraal 
en beurre blanc

€ 19,95

Saltimbocca

Suprême van maïskip met mattonella, salie 
en knoflookboter

€ 19,50

Kalf

Duo van kalf; gegrilde kalfsentrecote 
en langzaam gegaarde procureur met bearnaisesaus

€ 19,95

Lam

New Zealand’s lamsrump met een kruidenbriochekorst
en rozemarijnsaus

€ 19,95

Rund

Ierse diamanthaas met een rode wijn-sambalsaus

€ 19,50

Surf 'n' turf

Combinatie van ossenhaas en grote garnalen met
een kreeftensaus

€ 22,50

Nagerechten

Kazen

Internationale kazen met een huisgemaakte chutney 
en gekarameliseerde notenbrood

€ 12,50

Chocolade

‘Death by chocolate’ Marquise au chocolat, witte chocolade-Baileysmousse,
chocolade-ijs en chocoladesaus

€ 8,50

Rabarber

Citrus-cheesecake met rabarbercompote, 
en lemoncurd-roomijs

€ 7,95

Banaan

Banoffee ‘Bread & Butter’ pudding 
met banaan-karamel en pecannoten-roomijs

€ 7,95

Crème brûlée

Crème brûlée van bourbonvanille met 
frambozensorbetijs

€ 7,95

Dessert 'Bij Ons'

Proeverij van onze nagerechten

€ 9,50

Koffie compleet

Bonbons en koekjes met koffie of thee

€ 6,95