Restaurant Bij Ons

Openingstijden: Dinsdag - Zondag
Keuken geopend: 17.00 - 22.00 uur

Koster Gijzensteeg 5
2801 JV Gouda

T: 0182-528007
E: info@restaurantbijons.nl


Zie hieronder ons à la carte menu.
‘Bij Ons’ in het restaurant zijn de menukaarten voorzien van uitgebreide allergeneninformatie. Om nu alvast een menukaart met allergeneninformatie in te kijken, klikt u hier.
Kom gezellig ‘Bij Ons’ eten, we houden rekening met alle dieetwensen- en restricties.
We zijn op maandag gesloten.

Voorgerechten

Brood

Biologisch brood met roomboter en tapenade.

€ 6,95

Geitenkaas

Macarons van geitenkaas, panna cotta van geitenkaas
en salade van Sikkepit geitenkaas.

€ 9,75

Zalm

Huisgerookte zalm met gemarineerde chioggia biet 
en een citrus-hangop.

€ 10,25

Tonijn

Sashimi van tonijn met zoetzuur van komkommer 
en wasabi-mayonaise.

€ 13,50

Hollandse garnalen

Salade met bitterballen van Hollandse garnalen 
met saffraanmayonaise.

€ 10,50

Kip

Marbré van gerookte en gekonfijte scharrelkip 
met gerookte paprikamayonaise.

€ 9,75

Mattonella

Salade van Mattonella, feta, zonnebloempitten,
 gemarineerde watermeloen en een vanilledressing.

€ 9,95

Kalf

Roségebraden kalfsmuis met tonijnmayonaise, 
tomaat, kappertjes en zwarte olijven.

€ 9,95

Soep

Romige soep van tomaten en paprika met ras el hanout.

€ 7,50

Voorgerecht 'Bij Ons'

Proeverij van alle voorgerechten op één bord geserveerd.

€ 19,95

Hoofdgerechten

Vegetarische proeverij

Clafoutis van tomaten, mozzarella en basilicum, 
empanada van prei en manchego, risottobitterbal 
en ravioli van zongedroogde tomaat met pesto.

€ 19,50

Risotto

Risotto van spinazie, bosui, champignon en peulen met Parmezaanse kaas.

€ 18,50

Catch of the Day

Dagelijks wisselende seizoensvis.

Dagprijs

Zeebaars

Gebakken zeebaarsfilet met een sauce vierge.

€ 20,50

Saltimbocca

Suprême van maïskip met parmaham, salie 
en een kruiden-knoflookboter.

€ 19,75

Kalf

Duo van kalf; gegrilde kalfsentrecote 
en langzaam gegaarde procureur met bearnaisesaus.

€ 19,75

Lam

Gegrilde New Zealand’s lamsrump met rode pesto.

€ 19,95

Rund

Ierse diamanthaas met een rode wijn-sambalsaus.

€ 19,95

Surf 'n' turf

Krokant gebakken varkensbuikspek met grote garnalen 
en Japanse sesamsaus.

€ 20,50

Nagerechten

Kazen

Internationale kazen met een huisgemaakte chutney.

€ 12,50

Chocolade

‘Death by chocolate’, voor de echte chocoladeliefhebber!

€ 8,50

Vanille

Panna cotta van vanille, gin&tonic-marshmallow 
en een komkommer-muntsorbetijs.

€ 7,65

Citroen

Deconstructed lemon meringue pie 
met vanille-frambozen-witte chocolade-ijs.

€ 7,75

Crème brûlée

Crème brûlée van citroengras 
met gemarineerde aardbeien en lychee-sorbetijs.

€ 7,50

Dessert 'Bij Ons'

Proeverij van onze nagerechten.

€ 9,95

Koffie compleet

Koffie met huisgemaakte koekjes 
en bonbons van “Legendary” chocolaterie in Gouda.

€ 6,95