Restaurant Bij Ons

Openingstijden: Dinsdag - Zondag
Keuken geopend: 17.00 - 22.00 uur

Koster Gijzensteeg 5
2801 JV Gouda

T: 0182-528007
E: info@restaurantbijons.nl


Zie hieronder ons à la carte menu.
‘Bij Ons’ in het restaurant zijn de menukaarten voorzien van uitgebreide allergeneninformatie. Om nu alvast een menukaart met allergeneninformatie in te kijken, klikt u hier.
Kom gezellig ‘Bij Ons’ eten, we houden rekening met alle dieetwensen- en restricties.
We zijn op maandag gesloten.

Voorgerechten

Brood

Brood van Carl Siegert met olijventapenade en roomboter

€ 6,95

Geitenkaas

Macarons van geitenkaas, krokante lasagne met overjarige geitenkaas en een crème brûlée van geitenkaas

€ 9,75

Zalm

Huisgerookte zalm met hummus, yoghurt en gefrituurde kappertjes

€ 10,25

Tonijn

Sashimi van tonijn met zoetzuur van komkommer, sesamtuiles en wasabi-mayonaise

€ 13,50

Hollandse garnalen

Huisgemaakte bitterballen van Hollandse garnalen met kruidensla en saffraanmayonaise

€ 10,50

Eend

Marbré van Hollandse boerderij-eend met gemarineerde shiitake en lemoncurd

€ 9,95

Procureur

Langzaam gegaarde procureur, witte kool, appel, gemarineerde beukenzwammen en Jack Daniels BBQ-dressing

€ 9,75

Hert

Dungesneden hertenham met gekarameliseerde zilveruitjes, pastinaakcrème en truffelmayonaise

€ 9,95

Pompoen

Romige soep van flespompoen met pompoenbrood

€ 7,50

Voorgerecht 'Bij Ons'

Proeverij van alle voorgerechten op één bord geserveerd.

€ 19,95

Hoofdgerechten

Vegetarische proeverij

Clafoutis van paddenstoelen, artisjok en pecorino-ravioli, empanada van prei en manchego, en een risottobitterbal

€ 19,50

Catch of the Day

Dagelijks wisselende seizoensvis.

Dagprijs

Snoekbaars

Op de huid gebakken snoekbaars met een krabravioli en een tom kha kai-saus

€ 19,95

Kip

Suprême van “Beter Leven” kip met saus van spek, ui, champignon en rode wijn

€ 19,75

Eend

Hollandse Boerderijeendenborst met een saus van Licor 43 en sinaasappel

€ 19,95

Zwijnshaas

Zwijnshaas gewikkeld in spek met rode portsaus en gedroogde cranberry’s

€ 19,95

Rund

Ierse diamanthaas met ‘Yorkshire pudding’ en sambalsaus

€ 19,95

Surf 'n' turf

Ossehaaspuntjes met grote garnalen en kreeftensaus

€ 22,95

Hert

Duo van hert; langzaam gegaarde sukade en hertenbiefstuk met een truffelsaus

€ 23,50

Nagerechten

Kazen

Internationale kazen met een huisgemaakte chutney

€ 12,50

Chocolade

‘Death by chocolate’; marquise au chocolate, Ruby® chocolademousse, chocoladesorbetijs en chocoladesaus

€ 8,50

Cheesecake

Cheesecake van dulce de leche, gekonfijte kumquats en Bastognekoek-ijs

€ 7,95

Appel

Appel- en zuidvruchtenloempia’s met Pedro Ximenez-gel, en amandel-cranberryijs

€ 7,95

Crème brûlée

Crème brûlée van tonkabonen met tonkabonen en gezouten karamelroomijs

€ 7,75

Peer

Sticky toffee perentaart met kweepeercompote en maple syrup-walnootijs

€ 7,95

Dessert 'Bij Ons'

Proeverij van onze nagerechten.

€ 9,95

Koffie compleet

Koffie met huisgemaakte koekjes 
en bonbons van “Legendary” chocolaterie in Gouda.

€ 6,95